Inclusief, dat doe je voor jezelf!

24\6\2021

Gisteren sprak ik een bevriende ondernemer. Naast dat het gewoon een gezellige
avond was, vroeg ik hem wat de grootste uitdaging van dit moment is voor zijn bedrijf.
Hij noemde het hebben van voldoende en goed personeel: ‘Met geen mogelijkheid aan
te komen, terwijl het werk nu voor het oprapen ligt’, vertelde hij me.

Hij is allesbehalve een uitzondering want.....lees verder

Duurzaam Gebouwd

Mens versus varken

8\7\2020

Lees de Gezondheids- en welzijnswet voor dieren door en je treft gedetailleerde eisen aan over onder andere minimale lichtintensiteit voor varkensstallen. Leg daar het Bouwbesluit of de Arbowet naast en het blijft steken op ‘een goede balans van daglicht en kunstlicht’. Verdienen werknemers niet betere gezondheidsvoorschriften?

We leven in onzekere tijden, maar één zaak die al vóór de coronamaatregelen urgent werd, is een gezond binnenklimaat. In een recent digitaal rondetafelgesprek werd al beaamd dat het realiseren van een gezond gebouw ‘een principe’ is. We weten het ook allemaal wel; ventilatie, een goede temperatuur en voldoende daglicht hebben een positieve invloed op de efficiëntie en gezondheid van werknemers. Toch blijft de wet- en regelgeving omtrent een gezond binnenklimaat achterwege.

Varken = businesscase

Bekijk de zaken puur objectief: aan een mens wordt.....lees verder

Als de energietransitie een vliegvakantie zou zijn...

1\11\2017

Ook dit jaar is het alle vakantiegangers weer gelukt om het vliegtuig dat ze zelf hadden geboekt ook daadwerkelijk te bemannen. Het simpele feit dat datum, plaats en tijd van vertrek bekend zijn maakt dat de passagier – in zijn eigen belang- gaat plannen wat hij/zij moet doen om zijn vliegtuig te halen. Dit doet hij in de wetenschap dat te laat ook echt te laat is, zijn vliegtuig niet gaat wachten en het gemiste vakantieplezier zelf wordt ervaren. De andere kant is dat hij er op kan vertrouwen dat wanneer hij op tijd is zijn vliegtuig ook daadwerkelijk gaat. Heldere afspraak dus!

We weten dat we in 2050 CO2-neutraal moeten zijn en .....lees verder